قسمت های مورد استفاده این گیاه:برگ ها، گل ها، غلاف دانه، ریشه ها می باشد و زمان برداشت این گیاه پر خاصیت، برگ ها در بهار؛ گل ها در اواخر بهار؛ غلاف دانه در اوایل تابستان. ریشه ها می توانند هر زمان که به اندازه کافی برای خود بوته گیاه بزرگ باشند، برداشت شوند.
ترکیبات دارویی و مغذی: ویتامین های A، B، C، E؛ انولین؛ لعاب، فنول، فلاونوئیدها، اسیدهای چرب ضروری؛ فیبر، کلسیم، منیزیم، روی، سلنیوم، پتاسیم.
کاربردهای سنتی و معاصر:همانند بسیاری از گیاهان خوراکی، پنیرک نیز سابقه ای طولانی در کاربردهای دارویی دارد. پنیرک به دلیل محتوای لعابی بالای آن، گیاهان تسکین دهنده و آرامش بخش را به ویژه برای التهاب، یا برای مجاری ادراری، گوارشی یا تنفسی، به کار برده می شود. ن باردار یا مادران تازه ممکن است دوست داشته باشند بدانند که برگ های پنیرک می توانند مقادیر مفیدی از آهن را فراهم کنند، همچنین روی و بیشتر ویتامین ها. بنا بر گزارش ها، همه خانواده پنیرک ها به جز پنیرک پنبه، خوراکی هستند.
15 خواص جالب و بی نظیر گیاه دارچین که باید بدانیم